Programi

Intervalni trening

iNTERVALNI-TRENING

Imate problema s motivacijom, želite ubrzati proces trošenja kalorija i pojačati intenzitet vježbanja?

Intervalni trening visokog intenziteta je pravi odabir za vas! Intervalni trening visokog intenziteta unosi intenzivnu aktivnost u vaš redovni režim vježbanja. “To je oblik fizičke aktivnosti tijekom koje se izmjenjuju dijelovi treninga visokog intenziteta s dijelovima niskog ili srednjeg intenziteta i odmora u određenom vremenskom periodu.

Fizičke i psihičke prednosti intervalnog treninga:

1. Brže gubite višak kilograma – što intenzivnije budete vježbali, sagorjet ćete više kalorija, pa će vam i kraći treninzi pomoći u gubitku suvišnih kilograma.

2. Intervalni treninzi nisu dosadni – mijenjanjem intenziteta vježbi, mijenjate ustaljeni ritam vježbanja. Ne samo da ćete formu postizati brže, nego ćete i spriječiti rutinske treninge koji se često događaju kod tradicionalnih oblika vježbanja.

3. Nema dodatne opreme ili nepoznanica u vježbanju – sva oprema koju koristite u osnovnom treningu
dostatna je i za intervalne treninge; Ovaj oblik treninga ne zahtijeva nikakve dodatne vještine, potreban je samo vaš trud i motivacija.

4. Možete podići nivo forme – pojačat ćete kondiciju i tijekom vremena ojačati izdržljivost.

5. Smanjit ćete vrijeme provedeno u teretani – treninzi će vam trajati znatno kraće od dosadašnjih, a njima ćete potrošiti značajno više kalorija.