Pilates

PILATES

pilates-xxl-zagreb

Pilates je trening u kojem se, uz korištenje rekvizita,  kroz niz različitih vježbi utječe na centralni dio tijela.
Pilates je metoda vježbanja koja se oslanja na jačanje osnovnih posturalnih mišića. Djeluje izgrađujući snagu iznutra prema van, dovodeći tijelo u pravilnu ravnotežu. Pomaže vam preoblikovati svoje tijelo, koje će postati dulje, mršavije i tonirano.

Pilates je stvorio 1920-ih fizički trener Joseph Pilates u svrhu rehabilitacije. Od dvadesetih godina prošlog stoljeća, očuvani su temeljni principi koje je trener Joseph  postavio. Uz nekolicinu izmjena do danas, osnove ipak ostaju vjerodostojne izvornima. Pilatesom se smanjuje mogućnost oštećenja mišića i ligamenata što je ponekad povezano s drugim režimima fitnessa. Specifična problematična područja mogu se ciljati vježbom, ali uvijek u odnosu na ostatak tijela.
Ovakva vrsta treninga dramatično preobražava način na koji vaše tijelo izgleda ali i način na koji osjećate vaše tijelo.
Kontinuirano vježbanje donosi brojne prednosti. Primarni fokus je povećan kapacitet pluća i cirkulacija dubokim, zdravim disanjem. Snaga i fleksibilnost, posebno mišića trbuha i leđa, koordinacija – i mišićna i mentalna, ključni su sastojci u učinkovitom programu pilatesa.
Trening otpornosti, što je zapravo i osnova pilatesa, znanstveno dokazano gradi mišiće i ubrzava metabolizam. Ubrzavanjem metabolizma, organizam nastavlja potrošnju kalorija i nakon završenog treninga.

Pilates – prednosti

Osigurava veću pokretljivost zglobova
Poboljšava držanje
Smanjuje bolove u leđima
Oslobađa od napetosti
Poboljšava ravnotežu i koordinaciju
Povećava gustoću kostiju
Poboljšava cirkulaciju
Smanjuje rizik od osteoporoze
Smanjuje rizik od ozljeda
Povećava kapacitet pluća

Uz tehnike pravilnog disanja, utječe na izdržljivosti, jačanje i stabilizaciju centralnog dijela tijela – mišića „COREa” (trbuh, leđa, zdjelični pojas) te na ravnotežu i fleksibilnost.
Istegnite se, razvite snagu, ravnotežu i koordinaciju, oblikujte kritične zone trbuha, nogu i guze na jednom od najpopularnijih treninga.
Vježbe na prvu možda izgledaju jednostavno, ali zahtijevaju veliku kontrolu i preciznost, s naglaskom na tehniku. Mislite da je Pilates lagan? Varate se! Dođite i probajte!