power yoga

POWER YOGA

Power yoga-zagreb

Power yoga je sjajan način kombiniranja mentalnih, fizičkih i duhovnih prednosti joge s vježbama visokog intenziteta kojima se ubrzano troše kalorije.
Izvornu Power yogu razvila je i utemeljila Beryl Bender Birch, a sada je prepoznatljiva kao izraz koji se koristi za opisivanje raznih vinyasa stilova, u osnovi vrlo snažnih. Power yoga jača vaše tijelo, povećava fleksibilnost i potiče izdržljivost i gubitak kilograma te poboljšava držanje i ravnotežu. Power yoga je usredotočena na određeni dio tijela ili skupine poza i nastavlja u progresivnom slijedu, od osnovnih poza do naprednijih.

Jedan od učinaka Power yoge na tijelo je to što se zbog dinamičke prirode mišići brzo zagrijavaju. Također se povećava unos kisika i brzina otkucaja srca. Vježbe i poze u Power yogi osmišljene su kako bi ojačale tijelo i razvili snagu volje onoga tko ih prakticira. Poznato je da vježbe sagorijevaju kalorije, poboljšavaju mišićnu masu, smanjuju masnoće i povećavaju osnovnu razinu metabolizma. Osnova Power yoge su snažne vježbe koje grade mišiće i uzrokuju znojenje. Tijekom izvođenja vježbi, pauze između poza su neznatne tako da se vježbanje izvodi u glatkom toku.

Poze u Power yogi stvaraju mišićni ton, koji stvaraju snagu i stabilnost u tijelu. Širenje mišića izdužuje ih i čini tijelo fleksibilnijim. Zbog dinamičke prirode ove vrste yoge, s vremenom možete postići stanje usporedivo s meditacijom. Uz redovito vježbanje Power yoge prve rezultate možete primijetiti u roku od nekoliko tjedana. Osnovna stvar kod svake vrste yoge je disanje. Bez obzira na vašu razinu i vrstu vježbanja, yoga počinje disanjem. Pravilno disanje će vam pomoći zadržati ritam tijekom vježbanja, spoznati svoje granice i održavati dobre navike. Kada vaše disanje i vaše poze budu u savršenoj sinkronizaciji, doista ćete osjetiti moć power yoge.

Power yoga – prednosti

Ubrzava sagorijevanje kalorija
Povećava izdržljivost, snagu i fleksibilnost
Poboljšava cirkulaciju krvi i pojačava imunološki sustav
Ublažava stres i napetost
Eliminira toksine iz tijela kroz znojenje